Havuzunuzun daima temiz ve hijyenik durumda olması için temin edebileceğiniz güvenilir adres.
Yosun önleyiciler
Sudaki klorla uyumlu çalışan yosun oluşmasını engelleyen ve oluşan yosunu gideren uzun süre etkili sıvı bir kimyasaldır. Düzenli kullanıldığında yosun oluşumunu engeller. Havuz suyundaki klorun etkisini kaybettiği noktada suyun dengesinin korunmasında önemli etkisi vardır .Havuz suyunun berraklaşmasında önemli etkisi vardır . Sıvı bir Kimyasaldır.
Çöktürücüler
Filtrasyon ile tutulamayan küçük partiküllerin topaklanmasını sağlayarak çöktüren sıvı bir malzemedir. Kullanılacak miktarın havuz yüzeyinden veya denge tankından verilmesi tavsiye edilir .
Çöltürücü kullanmadan önce havuzun pH’ını kontrol ediniz. Uygun pH 7,2/7,6 aralığıdır. Sıvı bir kimyasaldır.
Ph Düşürücüler (Toz)
Havuz suyunun pH değerinin düşürülmesini sağlayan, dezenfekte etkisini yükselten, yüzeylerde kireç lekeleri oluşumunu önleyen toz bir malzemedir. 100 m3 havuz suyunun pH’ını 0,2 derece düşürmek için 750-1.500 gr. toz pH düşürücü kullanılır. Ürünün toz olması kullanım kolaylığı sağlar.
Ph Düşürücüler (Sıvı)
Yüzme havuzlarında pH düşürmek için kullanılan sıvı bir üründür. Havuz suyunun pH değerine göre kullanılır. Alkalinite düşmesi üzerinde diğer pH düşürücülere göre çok etkilidir.
Kokusuz olması kullanıcılar için rahatlık sağlar.
Alkalinitesi 80-120 ppm olan havuzlarda pH 0,1 derece düşürmek için 2.250 gr. kullanınız. Otomatik panel sistemlerinde sıvı ph kullanılır.
Toz Klor V (DICHLORE)
Havuz suyu dezenfeksiyonunda kullanılan , V aktif klor içeren, stabilizatörlü, granül bir kimyasaldır. Aktif olduğu pH aralığı 7,2-7,6 dır.
1 ppm klor seviyesi için 100 m3 havuz suyuna 200 gr. kullanılır.
Toz Klor ? (TRICHLORE )
Havuz suyu dezenfeksiyonunda kullanılan , ? aktif klor içeren, stabilizatörlü, yavaş eriyen granül bir kimyasaldır . Aktif olduğu pH aralığı 7,2-7,6 dır.
1 ppm klor seviyesi için 100 m3 havuz suyuna 130 gr. kullanınız.
Ürünün geç çözülme özelliği sayesinde yosunlaşma görülen bölgelerde yüzeyden serpilerek uygulanabilir.
Sıvı Klor:
Havuz suyunda stabil olmadığından havuz değerleri takip edilerek kullanılır. Stabil olmadığından sudaki klor oranı sık sık kontrol edilmelidir. Hypochloride’in stabilitesi farklı yöntemler kullanılarak artırılmış bir üründür. Dozaj pompasıyla kullanıma uygundur. Kapalı havuzlar için en uygun klor tipidir. Stabilizatör içermemesi suda siyanürik asit problemi yaşanmasını engeller . Otomatik Panel Sistemlerinde kullanılması en uygun klor türüdür.
Tablet Klor ?
Havuz suyu dezenfeksiyonunda kullanılan , ? aktif klor içeren, stabilizatörlü, yavaş eriyen 200 gr. tablet formda bir kimyasaldır .Aktif olduğu pH aralığı 7,2-7,6 dır. 100 m3 havuz suyunda 1,5 ppm klor seviyesi için 1 adet tablet klor kullanınız. Kış bakımında kullanılması çok uygun olacaktır.
Kireç Önleyici (İyon Tutucu)
Havuz suyunda iyon tutucu olarak kullanılır, aşırı kireçli havuz sularında kirecin yüzeylere tutunmasını engeller filtre tarafından tutulmasını sağlar. Kullanılması çok faydalıdır.
Havuz Kimyasalları Dikkat Edilmesi Gerekli Hususlar
Hiçbir havuz kimyasalı başka havuz kimyasalı ile karıştırılmamalıdır
Kimyasallar karıştıklarında çok tehlikeli gaz açığa çıkar bu gazı solumak ölüm tehlikesi içerir. *
Kimyasal uygulanırken yada otomatik panellerin bidonları değiştirilir / ilave edilir iken mutlaka gaz maskesi eldiven kullanılmalıdır. Tehlike anında derhal temiz havaya çıkılmalı bol su ile temas yerleri yıkanmalıdır.
Havuz kimyasalları doğrudan güneş gören yerlerde olmamalı ve ayrı ayrı depolanmalıdır.
Kimyasal hakkında bilgi sahibi olmayan kişilere, uygulama yaptırılmamalıdır.
Kimyasallar ile ilgili her türlü sorun için uzmanlardan yardım isteyiniz.
Havuzlarda Olması Gereken İdeal Kimyasal Oranları
Ph Nedir: Suyun asidik ve bazik aktivitesinin miktarsal ölçümüdür.
Serbest Klor Nedir: Klor ve türevleri suya uygulandıktan sonra OHCL dönüşüp dezenfeksiyon sağlarlar. Tüm mikrop ve organizmaları bu şekilde öldürmeye çalışırlar. Havuzlarda olması gereken değer yukarıda verilmiştir.
Bağlı Klor Nedir: Yüzücülerden havuza bulaşan biyolojik kirlilik,(Amonyak Ter gibi) reaksiyona giren klor dezenfektanı kloraminlere dönüşüp suya bağlanırlar, hiçbir faydası yoktur ve dezenfeksiyon sağlamazlar, yoğun klor kokusuna tahrişlere yol açabilirler. 0,2ppmden yüksek olmaması gerekmektedir.
Alkalinite Nedir: Ph değerinin değişmeye gösterdiği potansiyel direnç derecesidir. Yüksek Alkaliniteli havuz sularında ph düşürmek için daha fazla ph kullanılır.
Sertlik: Suda çözünmüş halde bulunan Ca ve Mg miktarının ölçümüdür, yüksek sertlik olan havuzlarda kireçlenme problemi fazlasıyla yaşanmaktadır.
Siyanürik Asit Nedir: Kloru güneş ışıklarına karşı havuz suyunda stabilize etmesi ve uzun süre dayanması için kullanılan maddedir. Kullanılmaz ise klor sıfır olur, değerin maksimum değerden yüksek olmaması gerekir, yüksek değerlerde havuza taze su çekilmesi gerekir.
OLMASI GEREKEN NORMAL DEĞERLER
Ph: 6,8 –7,8
Serbest Klor: 1ppm -3ppm
Bağlı Klor:0,2ppm Max
Toplam Alkalinite: 30ppm –180ppm
Sertlik: 200ppm -300ppm ( CaCO3)
Siyanürik Asit: 100ppm Max