SPA SAUNA WELLNESS
SAUNA
Gerekli ısı düzeyi ile yapılan sauna, ilk olarak ter yoluyla vücudun gevşemesine yardım eder. Ter yardımıyla vücudun üzerindeki toksinler temizlenirken diğer yandan da içerideki kimyasallar dışarı atılmış olur. Hem beden hem de ruh sağlığı için son derece yararlıdır.

SAUNA KULLANIMI
Sauna odasında ısınan hava daima yukarı çıkacağı için tavanında hissedilen sıcaklık ile tabanı arasında farklar olur. Bunun için saunayı özellik ile ilk defa kullanacaksanız yatarak başlarsanız daha uygun olacaktır böylece vücudun hemen hemen her noktasına aynı sıcaklık uygulanmış olur, sauna siz girmeden önce ayarlanmış olan sıcaklıkta olmalıdır asla soğuk saunaya girip ısınmasını beklemeyin, en faydalı sauna kullanım şekli şöyledir;
- Sauna odası daha önceden çalıştırılır, sauna ideal sıcaklık 80-90 derecedir.
- Sauna odasına girmeden önce duş alınır, deri gözenekleri açılması sağlanır ve güzelce havlu yardımı ile vücut kurulanmalıdır.
- Sauna odasına girişin ardından, uzun süre hareket etmeden kalmayın, ilk basamakta oturmanız, daha sonra sıcaklığa alıştıktan sonra ikinci basamakta oturup ayakları uzatın ve sonra en üst yatabileceğiniz yere bir havlu serip yatar pozisyona geçmeniz en uygun olacaktır, yatar pozisyonda başınızın altına özel imal edilmiş ahşap yastık ile destek veriniz eğer yok ise havlu ile bu işlemi yapabilirsiniz, bu şekilde en iyi terleme sonuçları alabilirsiniz.
- Sauna odasında kalma süresi 10–15 dakikadır. Sauna içerisinde mutlaka özel sauna için üretilmiş kum saati gibi zamanlayıcı bulundurunuz bu süreyi en koyla bu şekilde ayarlayıp seansı bitiriniz.
- Sauna sobası üzerinde bulunan özel taşlara ,sauna için özel üretilmiş esansı su ile seyrelterek özel kova kepçe yardımı ile sobanın üzerine yavaş yavaş dökün ,bu solunum yollarınızı rahatlamak ve terlemenizi kolaylaştırmak için yapabilirsiniz.
- Süre tamamlandığında vücudun normal ısı dengelemesini yakalaması gerekir. Bu ancak SOĞUK DUŞ ile sağlanır asla SICAK DUŞ ALINMAMALIDIR!!
- Soğuk duş önce ayak kısmından başlamalı yavaş yavaş baş bölgesine doğru alınmalıdır. Duş süresinin en az 5 – 10 dakika olması gerekir. Duş bitimi ile güzelce kurulanıp dinlenme ve serinlemeye kendinizi bırakın, dinlenme 10 – 15 dakika olmalıdır Vücudunuzun dengesini kurması için ona zaman tanıyın.
- Sauna seansını tekrarlamak size kalmıştır ancak 1kerede en az 2 en fazla 3 seans olarak uygulayın
Seansın sonunda duşu tamamlayıp dinlenme aşamasında mutlaka sıvı gıdalar tüketin Taze sıkılmış meyve suları tercih edin.
BUHAR ODASI
Buhar odalarında saunalardan farklı olarak ısı kaynağı sıcak buhardır, içeride bir ısıtıcı soba yoktur ve ortam sıcaklığı düşük nem oranı ? dur. Oda sıcaklığını kontrol edilip buhar banyosu seansına başlayabilirsiniz.

- Hafif bir ılık duş alıp buhar odasına girilir kendinize özel buhar odalarında çıplak yada mayo ile kullanılması tavsiye edilir.
- Buhar odalarında görüş çok azdır bu nedenden dolayı oturarak seans tamamlanmalıdır
- Buhar odasında seans süresi 15 dakikadır.
- Buhar seansı tamamlandıktan sonra ılık duş alınarak vücut normal dengesi kurulması sağlanır.
- Duşun ardından dinlenmeye geçilip bol su ve sıvı gıdalar alınır.
- Seans sonrası kendinizi yenilenmiş, tazelenmiş ve yeni doğmuş gibi hissedeceksiniz.
KAR ÇEŞMESİ
Kar çeşmeleri sauna ya da buhar seansları sırasında soğuk duş almak yerine buz parçacıkları ile vücudu ovmak sureti ile serinletmek ve ısıyı dengeye getirmek amaçlı kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Kar çeşmelerinin altında özel kar bölümleri bulunur bu bölümde kar miktarı azalması ile birlikte kar çeşmesi otomatik olarak hazneyi dolduracaktır.

- Buhar ya da Sauna esansından çıktıktan sonra haznede bulunan kar el yardımı ile alınır.
- Önce bacaklara daha sonra kollara sonra vücudumuzun ve ardından diğer yerlerine dairesel hareketler ile sürülür.
- Buz parçacıkları sıcak terli vücudumuza sürdüğümüzde bir uyuşma hissi oluşur bu normal tepki kan basıncını dengelemektedir.
- Kar çeşmesi kullanım süresi 1-2 dakikadır.
- Ilık bir duş alınarak dinlenme ve rahatlamaya geçilir.
MACERA DUŞU
Macera duşu aktiviteli bir duş tecrübesi olacağı için eğlencelidir, bu neden ile daha önceden belirlenmiş fonksiyon kumanda düğmelerinden istenilen program seçilir ve içeri girilir terapi bitinceye kadar kalmanız önerilir, daha değişik uygulamaları yaşamak için farklı bir programı seçebilirsiniz, macera duşundan çıkmak istemeyeceksiniz.

- Program seçilir ve duşa girilir
- Farklı program için terapinin bitmesini bekleyip ardından yeni programa başlayabilirsiniz.
- 1-4 arası istenilen programda keyifle yıkanıp rahatlayabilirsiniz
- Özel esansları ile farklılık yaratabilirsiniz.

KOVA DUŞU
Kova duşları sauna yada buhar seanslarının ardından serinleme aşamasına geçildiğinde kullanılır, özel ağaç bir kova içerisinde bulunan 15-20 litre su birden üzerinize döküldüğünde kan basıncı hızla dengeye gelir ve sonrasında rahatlama başlar.

- Kovanın üzerine bağlı ipi kendimize doğru çektiğimizde su üzerimize dökülür.
- Su tekrar dolması için bir müddet otomatik sistemin doldurması beklenir.
- Sauna yada buhar esansından çıktıktan hemen sonra 1 defa kullanmanız tavsiye edilir.

TÜRK HAMAMI
Türk kültüründe çok önemli bir yeri olan hamam, sıcak hava ve buharın etkisi ile vücudunuzda gözenekleri dolduran tüm kirlerin yumuşamasını sağlar. Kese ile tüm gözenekler açılır, cilt ölü derilerden arınır ve daha fazla oksijen alır.

Hamamın faydaları nelerdir :
- Kemiğin güçlenmesini sağlar.
- Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
- Kan dolaşımını hızlandırır.
- Soğuk algınlığına iyi gelir.
- Cildin genç ve taze kalmasını sağlar.
- Kas gerginliklerini ve ağrılarını giderir ve kısıtlı eklemleri açar.
- Lenf sistemi temizliğini artırır.
- Stresi alır ve zihninizi dinlendirir.
- Kalp atışını ve metabolizmanın çalışmasını çoğaltır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Ölü deriyi ciltten atar.
- Alerjik ya da astım yüzünden oluşan sinüs tıkanmalarını açar.
- Vücudun oksijenini çoğaltır.
- Ter atmak ve yağ dokusunu ısıtmak sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur.
